9 november 2011

Intocht Sinterklaas in Nijmegen.

A.s. zaterdag, 12 november, komt Sinterklaas weer aan aan de Waalkade in Nijmegen.  Om 12.30 uur beginnen de feestelijkheden op de Waalkade en de boot van Sinterklaas meert omstreeks 13.00 uur af aan de voormalige KD-steiger. In Ooij komt de Sint aan op zondag 27 november. Om 10.30 uur wordt dan verzameld op het veldje aan de van Steenstraat en van daaruit volgt een kleine ronde door het dorp om omstreeks 11.00 uur te eindigen in de sporthal Morgen-Fit. zie de foto’s van de intocht van vorig jaar.
DSC_1377_sinterklaas_Nmg

persbericht gemaakt door hoofdpiet met hulppiet Shirley

PERSBERICHT

Oproep voor alle kinderen van Nijmegen
(en hun papa’s en mama’s)

Hoi! Ken je me nog? Ik ben Praatjespiet! En ook dit jaar zorg ik ervoor dat de intocht van Sinterklaas op rolletjes loopt. Maar dat kan ik niet alleen! Help je mee?

Zaterdag 12 november komt de stoomboot aan in Nederland. En dan varen we meteen door naar Nijmegen! Om 13.00 uur arriveert de Sint bij de KD-steiger aan de Waalkade. Maar ik ben er al eerder, want alles moet natuurlijk piekfijn in orde zijn! Want stel je eens voor dat er geen loopbrug is… Dan kan Sinterklaas niet eens voet aan wal zetten! Of dat burgemeester De Graaf de vergunning vergeten is. Of dat er geen kinderen op de kade staan! Kom dus ruim op tijd (en vanwege de drukte het liefst met het openbaar vervoer). Ik ben er vanaf 12.30 uur en kan wel wat hulp gebruiken bij alle voorbereidingen!

En dan: feest!
Want we gaan natuurlijk vooral een feestje bouwen! Met spelletjes, dansjes en héél veel sinterklaasliedjes! Nog niet geoefend? Ga dan snel naar www.sint-nijmegen.nl. Daar heeft Muziekpiet een aantal klassiekers op gezet. En zaterdag krijg je van mij een boekje waar de belangrijkste liedjes in staan. Plús het winnende lied van de sinterklaasliedjeswedstrijd! Dat moeten we natuurlijk extra goed oefenen. Dus flink je stembanden smeren van te voren!

En vraag als je toch aan het smeren bent, meteen ook de schoensmeer. Want ’s avonds mogen alle kinderen van Nijmegen hun schoen zetten!

Groetjes!
Praatjespiet

PS: Altijd al willen weten wat Sinterklaas en zijn Pieten doen als ze niet in Nederland zijn? Lees dan mijn weblog op www.sint-nijmegen.nl! Ik ga jullie namelijk ook nog iets héél bijzonders laten zien op 12 november…

Programma Intocht Sint Nicolaas Nijmegen, 12 november
12.30 uur Praatjespiet treft de laatste voorbereidingen voor de aankomst van Sinterklaas op de Waalkade. En méér!
13.00 uur Intocht Sint Nicolaas op de KD-steiger aan de Waalkade met de stoomboot van Rederij Tonissen.
13.15 uur Officieel hartelijk welkom door burgemeester Thom de Graaf en overhandiging van de vergunning om over de daken van Nijmegen te lopen.
13.16 uur Gelegenheid voor alle kinderen om Sinterklaas een handje te geven, tekeningen te geven en pepernoten in ontvangst te nemen.
13.45 uur Bestijging Americo en start rondrit door Nijmegen.
14.15 uur Start programma bij de Waagh

De route
Waalkade – Voerweg – Burchtstraat – Mariekenstraat – Koningsplein – Ziekerstraat – Van
Welderenstraat – Molenstraat – Burchtstraat – het Waagh-gebouw  – Stikke
Hezelstraat – Lange Hezelstraat – Joris Ivensplein.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.