23 oktober 2011

Wegwerkzaamheden Leuth sneller klaar dan verwacht.

Het  verkeer rond Leuth zal sneller dan verwacht, weer gebruik kunnen van het nieuwe kruispunt Steenheuvelsestraat-kapitteldijk-Duffeltdijk. Donderdag krijgt het al weer ruim baan op de route Kapitteldijk-Steenheuvelsestraat. Sinds 10 oktober moet het verkeer om beurten de wegwerkzaamheden op de driesprong met de Duffeltdijk passeren. In tegenstelling tot wat er verwacht werd, het kruispunt zou drie avonden en nachten worden afgesloten, wordt het kruispunt in de komende week slechts één avond en nacht , van maandag 20.00 uur tot dinsdag 06.00 uur,  afgesloten, omdat de werkzaamheden erg voorspoedig verlopen. De reconstructie tot een T-kruising duurt nog tot vrijdag 4 november. Maar volgens een woordvoerder van de provincie is het werk óp de weg waarschijnlijk donderdag  aan het eind van de middag al gereed, zodat het verkeer dan weer beide rijstroken kan gebruiken. Van de afwerking ter plaatse heeft het dan geen last. De Gelderlander vermeldde dat de omleidingsborden verre van duidelijk  zijn. Er werd gesuggereerd, dat de weg de komende week ook overdag afgesloten zou zijn, maar daarop kon een woordvoerder van de provincie niet op in gaan. Zo is er verder nog onduidelijkheid over bijvoorbeeld kekerdom. Daar wordt het verkeer verwezen naar de Duffeltdijk, die daar echter gesloten is voor alle verkeer.  Zie de foto’s van Han van den Brink.

IMG_8545_Leuth