17 oktober 2011

Occupy protest in het Valkhof

Sinds maandagmiddag heeft ook Nijmegen te maken met een protestactie van de Occupy-beweging . Rond het middaguur begon een groepje mensen op het plein voor het centraal station te protesteren tegen onder meer het kapitalisme, waarbij ze gitaar speelden en o.a. de “Revolution” zongen. Daarna vertrok het gezelschap naar het Valkhofpark, waar een aantal tenten werden opgezet. Een woordvoerder van de groep verklaarde, dat hij hoopte dat er nog veel demonstranten bij zouden komen en dat ze het toch wel een tijdje probeerden vol te houden. Ze verblijven daar dan in wisselende groepjes en op vredelievende wijze. Van “Het Goed” hadden ze al een tent gekregen en men was hen zelfs al eten komen brengen. Op Twitter en Faceboek circuleerde afgelopen weekend een oproep om naar het centraal station in Nijmegen te komen. De demonstranten verzetten zich tegen de hachelijke financiële situatie over de hele wereld. Volgens veel van hen hebben de banken daar schuld aan. De protestacties in Nederland zijn overgewaaid vanuit Amerika en zijn bijna overal op vredelievende wijze uitgevoerd. Alleen in Rome heeft een groep op gewelddadige wijze gedemonstreerd en vernielingen aangericht zie de foto’s

DSCF6857_occupy_Valkhof