16 oktober 2011

Benefietconcert in Bartholomaeskerk Beek

Stichting Restauratie Lindsen-orgel heeft zondag 16 oktober een benefietconcert georganiseerd voor de restauratie van het Lindsen-orgel in de Beekse Bartholomaeuskerk. Aan dit concert werkten mee, Harmonie KNA, onder leiding van Leo van Zantvoort, het mannenkoor St. Caecilia, onder leiding van organist en dirigent Cor van Wageningen en zangeres Marieke van Ruitenbeek. Ondanks het mooie weer waren er genoeg muziekliefhebbers om te genieten van het mooie concert. Dit unieke orgel moet in de komende tijd gerestaureerd worden, zodat het behouden blijft en zijn mooie klank in de Bartholomeuskerk kan laten horen. De opbrengst van het concert moet helpen het gat te dichten in de begroting van de restauratie. Die gaat 50.000 Euro kosten en moet in 2013 worden uitgevoerd. Omdat het rijk 65 procent van de kosten betaalt, moet er nog zelf 9000 Euro bijeen worden gebracht. Wilt u meer informatie, kijk op www.lindsenorgel.nl

zie de foto’s
DSCF6565KNA