13 oktober 2011

500 Euro voor Dierenweitje Beek

Dit jaar was het mogelijk om als organisatie van het Dierenweitje mee te dingen naar het bedrag van 500 euro door een goed idee in te brengen via de Plus supermarkt. Het geld is afkomstig van het Oranjefonds (in het kader van de burendag). Vanuit het dierenweitje aan de Gruttostraat in Beek is  het idee geopperd om de omgeving van de dierenweide op te fleuren met bloemen/bloembollen. Er werden ook andere ideeën ingediend. Door de klanten van de Plusmarkt in Beek is massaal gestemd op het idee van de dierenweide. Jan de Witt, eigenaar van de Plusmarkt in Beek, kwam het goede nieuws zelf vertellen (zie foto). Wij nodigen alle kinderen en belangstellenden van Beek en Ubbergen uit om ons op zaterdag 12 november van 13.00 tot 14.30 uur te komen helpen met het planten van bloembollen in de omgeving van de dierenweide. Voor materiaal en bollen zal worden gezorgd. Als er nog bloembollen over zijn, dan is het misschien leuk als een aantal kinderen ook nog wat bollen planten in de struintuin aan de Gelderhorstlaan? Stel je eens voor hoe mooi de dierenweide er uit zal zien in het voorjaar! Natuurlijk vragen we de groenmedewerkers van de gemeente of zij in het voorjaar niet te veel willen schoffelen en maaien om de dierenweide heen. Dan kunnen we langer genieten van de crocussen.  We hopen dat, door de hele omgeving mooi in de bloemen te zetten, hondeneigenaren zich een keertje extra bedenken voordat zij hun hond in de directe omgeving van de dierenweide laten poepen. Want dat is erg jammer van de mooie bloemen en baart ons nog steeds zorgen. Tot zaterdag 12 november om 13.00 uur. En bedankt nog voor uw stem op ons idee! Bestuur en vrijwilligers van ’t dierenweitje. Wiel Fleurkens, George Felet, William Frank en Ellen van Broekhoven-Grutters zie de foto’s

DSCF5326_dierenweitje