11 oktober 2011

Voorbereidingen voor Samen OPWEG dag

Vandaag stond de basisschool OPWEG helemaal in het teken van de “Samen OPWEG dag”. De hele morgen en een deel van de middag werd er geoefend en geknutseld om zo goed mogelijk voor de dag te komen voor de voorstelling Mowgli, welke ’s middags in de sportzaal werd uitgevoerd voor belangstellenden, ouders en opa’s en oma’s van de leerlingen. Door alle kinderen werd aan dit stuk, dat in één dag werd ingestudeerd, meegedaan. zie de foto’s

Samenopwegdag

Het klassieke verhaal van Mowgli Shere Khan de tijger, de menseneter is terug! Mowgli, die als baby door de wolven uit de jungle is opgevoed, loopt gevaar. Omdat ze hem niet tegen Shere Khan kunnen beschermen, besluiten de wolven dat Mowgli naar de mensen terugmoet. Mensen! Mowgli vindt het maar niks. Zeer tegen zijn zin gaat hij, begeleid door Baloe de beer en Bagheera de zwarte panter, op weg. Onderweg ontmoet hij de olifantenbrigade van kolonel Hatsjie. Mowgli wil graag met ze mee, maar Hatsjie weigert; wat is een rekruut zonder slurf? Hierna wordt Mowgli door apen ontvoerd en naar hun koning Loewie meegenomen. Bagheera en Baloe vertellen aan Kaa, de reuzenpython, dat de apen hem bespotten. Kaa zou een buitenmaat handtasje zijn! Woedend valt Kaa de swingende apenkolonie aan. Mowgli ontsnapt niet alleen aan de wurgende greep van
Kaa, maar ook aan de klauwen van Shere Khan. Die kan hem – door de stank van de apen – nét niet met zijn neus vinden. Nauwelijks bekomen van de schrik ontmoet Mowgli een stel gieren, die hem graag in hun club willen opnemen. Ze laten hun erelid echter vallen, zodra Shere Khan verschijnt. Er volgt een strijd, die Mowgli, door een brandende tak aan de tijger te binden, wint. Nu kan hij in de jungle blijven! Hoewel, een passerend dorpsmeisje doet Mowgli de relativiteit van het jungleleven inzien.