8 oktober 2011

Vernieler kunstwerk OPEN slaat opnieuw toe

Nadat het enkele maanden rustig is geweest bij het kunstwerk OPEN nabij de Thornse Molen /Querdamm in Leuth, heeft de verniler opnieuw toegeslagen. Een dwaas heeft de tekst uit de onlangs gemonteerde planken van de brug weggebeiteld. Hierdoor is er niets meer van de tekst zichtbaar. Deze tekst was een aantal weken geleden pas aangebracht en gaf uitleg over de betekenis van het kunsteiland. In het verleden zijn er diverse vernielingen op en aan het kunstwerk geweest, waarvoor iemand uit de omgeving verantwoordelijk wordt gehouden. Dit kon echter steeds niet bewezen worden. Waarschijnlijk is dezelfde vernieler weer bezig geweest.Kunstenaar Paul de Kort is de ontwerper van het kunstwerk OPEN. Hij was zelf nog niet op de hoogte van deze laatste vernieling. De eerste vier foto’s tonen de tekst, zoals het was. zie de foto’s

DSCF3674_Open

 

(Gedeeltelijke) tekst in brug kunstwerk Open
Open landschapskunst in de Ooijpolder
Deze brug brengt u naar een eiland met keerwanden, nissen en randen die
samen een woordbeeld vormen met een ‘OPEN’ betekenis,
Het woord ‘open’ geeft een positieve lading aan elk begrip dat je erachter
plaatst: open landschap, open vizier, open voor ontwikkeling.
OPEN is in en mét het landschap gemaakt: water, klei, baksteen en gras zijn
elementen die van nature in dit landschap thuis horen. …..
U kunt zich nestelen in de nissen en genieten van de zon
en het uitzicht over de Ooijpolder en de stuwwal.
Het initiatief is van stichting Via Natura, het ontwerp is van Paul de Kort
maar het kunstwerk is van ons allemaal. …..