7 oktober 2011

Noodoplossing voor busvervoer Ooij

Sinds enige dagen hangt er aan de bushaltes in Ooij en Erlecom een aankondiging, waarop vermeld staat, dat de haltes tijdelijk worden opgeheven van 10 oktober tot eind oktober. Dit i.v.m. het feit, dat er een reconstructie zal plaats vinden van de kruising Kapitteldijk/Duffeltdijk/Steenheuvelsestraat in Leuth. Daardoor kunnen de lijnbussen van Breng niet meer richting Ooij en Erlecom en gaan ze rechtstreeks van Leuth naar Beek. Bij de rotonde in de St. Hubertusweg is een nieuwe tijdelijke bushalte ingericht en de passagiers van Erlecom en Ooij moeten dan daar heen. Proeven om met de bus via de Bredestraat te rijden zijn niet gelukt. Reden voor onze wethouder Ria Barber om actie te ondernemen en inmiddels heeft ze bereikt, dat er vanaf a.s. maandag tm zaterdag een pendelbusje zal gaan rijden tussen Erlecom en de rotonde in Persingen. Deze vervoert dan de passagiers op de reguliere tijden van en naar dit punt. Daarna zal duidelijk worden, hoe het met de rest van de weken zal gaan.

DSCF3264