3 oktober 2011

Voormalig Hotel Hamer in Berg en Dal in brand

Het voormalige Hotel Hamer in Berg en Dal is de afgelopen nacht voor een groot deel afgebrand. Het vuur ontstond vannacht omstreeks 03.00 uur in het achterste gedeelte, waar veel Oost-Europese arbeiders wonen. De brandweerkorpsen van Groesbeek en Ubbergen waren ter plaatse, maar het lukte in eerste instantie niet om de brand op afdoende wijze te bestrijden. Daarom werd de hulp ingeroepen van de fa. van Kesteren uit Groesbeek, die met behulp van een kraantje, een deel van het pand heeft gesloopt, om zodoende beter vat op de vlammen te krijgen. Pas rond het middaguur was de brand bestreden. De ongeveer 25 bewoners zijn voorlopig elders ondergebracht. Velen van hen hebben door deze brand al hun bezittingen verloren.

DSCF2326_copy

Lees de Gelderlander. Ballast Nedam erkent fout. (de Gelderlander

BERG EN DAL – Het afgebrande oud-hotel Hamer in Berg en Dal werd illegaal bewoond. De twintig tot dertig buitenlanders die in de nacht van zondag op maandag geëvacueerd moesten worden, mochten daar helemaal niet wonen, volgens brandweercommandant De Kruijff.

Zie ook:

  • Brand in Berg en Dal wakkert steeds aan

Volgens de De Kruijff is het pand een aantal jaren geleden afgekeurd op last van de brandweer; het zou onveilig zijn. Op dat moment zijn de studenten die daar woonden uitgezet. Er zouden enkel drie of vier antikrakers in mogen verblijven. De brandweer was maandagochtend dan ook verrast dat er twintig tot dertig buitenlandse werknemers in waren gehuisvest.

De bewoners komen hoofdzakelijk uit Polen, Hongarije en Griekenland. Ze zijn na de grote brand van zondagnacht elders ondergebracht door de eigenaar van het pand: Ballast Nedam. (Bron: De Gelderlander)