25 september 2011

Opening de Torteltuin in Leuth

Zaterdag 24 september was de officiële opening van de groenstrook bij De Hoge Kamp in Leuth. De groenstrook is de afgelopen maanden samen met bewoners ingericht als natuurlijk speel- en ontmoetingsruimte. Deze zaterdag opende wethouder  Leidy van der Aalst, samen met de buurtkinderen de groenstrook door het naambord te onthullen. De nieuwe naam is de “Torteltuin” geworden, naar een idee van Jip Clappers. Hij werd daarmee de winnaar. Na de opening werd de vlag van de Torteltuin gehesen en lieten de aanwezige kinderen kleurrijke ballonnen op. zie de foto’s.

DSCF3310_Torteltuin

De herinrichting van de groenstrook is samen met bewoners tot stand gekomen. Gemeente en bewoners hebben samen met ontwerper Mathieu de Bruin de plannen bedacht. Tijdens twee werkzaterdagen in maart en april hebben tientallen grote en kleine bewoners geholpen bij het planten van bomen en struiken. De hulp van bewoners bij de groenstrook is echt nodig. Niet alleen bij de inrichting, ook bij het onderhoud. Het is een basisvoorwaarde voor het slagen van het project.