14 september 2011

Ooievaars verzameld in Beek

Enkele tientallen ooievaars hadden zich woensdagmorgen in en boven Beek verzameld. Gezamenlijk stonden ze in het weiland langs de P.C. Hoofdstraat in Beek, waar ook een aantal paarden liepen. Toen deze paarden werden opgehaald vloog het hele gezelschap op en cirkelde geruime tijd boven Beek. Vermoedelijk verzamelen ze zich voor de grote trek naar het Zuiden. Overigens is bekend geworden, dat één van de drie jonge ooievaars, welke dit jaar in Leuth geboren is, aldood is. Iemand uit Ophemert heeft melding gemaakt bij vogeltrekstation Griel van de vondst van een dode ooievaar. Aan de hand van het ringnummer is vastgesteld dat dit de oudste betreft van de drie jonge ooievaars uit Leuth. Een andere, één van de vijf  in Kekerdom geboren ooievaar, is onlangs gewond in Frankrijk aangetroffen. Het is niet helemaal duidelijk, of deze ooievaar ook dood is. zie de foto’s van de vliegende ooievaars.
DSC_3403_ooievaars