11 september 2011

Symposium bij 10 jaar de Ploegdriever.

Het is feest in de Ooijpolder en Groesbeek: De Ploegdriever en haar zusterorganisatie Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek bestaan tien jaar. Feest dus en dat werd zaterdag 10 september gevierd met een symposium in het nieuwe gebouw van Havo Notre Dame des Anges en vandaag zondag 11 september met wandelingen door het prachtige landschap. Een weekend om kennis te maken met het succes van een unieke samenwerking: tien jaar geleden kwam een aantal boeren en biologen op het idee om voor het beheer van
het prachtig landschap van polder en stuwwal de kennis van de ecologen te koppelen aan de praktische ervaring van de boeren. Het werd de Ploegdriever: een vereniging waarbinnen biologen plannen voor landschapbeheer gingen ontwikkelen die boeren tegen goed geld uitvoeren. Het symposium werd druk bezocht door veel mensen van andere (natuur-) organisaties, inclusief vertegenwoordigers van de gemeenten Millingen aan de Rijn, Groesbeek, Ubbergen en Kranenburg. zie de foto’s.

DSC_0253symposium