11 september 2011

10.000 bezoeker voor museumpark Orientalis

Het museumpark is sinds 25 juni ieder weekend geopend en trekt veel bezoekers. Velen zijn verheugd dat men weer kan komen wandelen in het park en komen de gerestaureerde rijksmonumenten als Joods Dorp en Oosterse Herberg bewonderen.Ook de gratis activiteiten vinden gretig aftrek. Ieder weekend zijn er workshops bootjes knutselen, bidsnoeren maken en Arabisch schrijven en vinden er rondleidingen plaats.De laatste maanden van dit seizoen komen er twee nieuwe onderdelen bij. Een verhalenvertelster brengt iedere zondagmiddag het verhaal van Prinses Selma: een waar gebeurd verhaal over een Arabische prinses die met een Duitse zakenman trouwde. En vanaf 17 september staat de expositie over Jan Stuyt, architect van de Heilig Landstichting, in het binnenmuseum. Ook zijn er nog diverse evenementen in het park: zaterdag 17 september treedt Kwatta op, zondag 18 september vindt het Vader-festival plaats en op zaterdag 22 oktober zijn er kinderactiviteiten in verband met de Gratis Museumdag.Museumpark Orientalis is tot en met 30 oktober geopend op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is vanwege de restauratie en renovatiewerkzaamheden vrij. Een vrijwillige donatie na afloop wordt op prijs gesteld. Adres: Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, Heilig Landstichting www.museumparkorientalis.nl
10_000e_bezoeker_Musuempark_Orientalis_2011_2

De heer en mevrouw De Haan uit Groesbeek ontvangen bloemen en een kadopakket uit handen van PR-manager Ingeborg Kanij

Fotograaf: Frans Aleven, Museumpark Orientalis