27 augustus 2011

Wereldrecord Vendelen in Nieuw-Dijk

Zaterdagmiddag hebben maar liefst 1017 vendeliers uit Nederland, Duitsland, Belgie en Polen mee gedaan aan het wereldrecord vendelen voor leden van schutterijen en gilden. Dit gebeurde bij de schuttersfestiviteiten in Nieuw-Dijk bij Didam. Ook de schutterijen van Ooij (Eendracht) Millingen aan de Rijn (OEV) en Groesbeek-De Horst (St. Hubertus) waren hier met hun afgevaardigden aanwezig en gezamenlijk hebben ze er aan bijgedragen, dat het wereldrecord inderdaad werd behaald.  Voorafgaand aan het vendelen  werd eerst nog een gezamenlijke rondgang door het dorp gemaakt,  waarnade recordpoging werd gestart. Even na half zes kon notaris mr. J. Laarberg bekend maken dat de poging geslaagd is. Het record wordt gemeld bij de World Record Academy, onderdeel van Google. Het ging er de organiserende schutterij St. Antonius uit Nieuw-Dijk om, dat zoveel mogelijk vendeliers, minimaal vijf minuten aaneengesloten synchroon het vendelgebed vendelden. En dat is gelukt. zie de foto’s
DSCF7488_vendelen
zie artikel en filmpje op de Gelderlandersite

zie het dankwoord met filmpjes.

Filmpjes YouTube