24 augustus 2011

Federatie Schuttersdag in Ooij op 4 september

Fed_Concours_2011

FEDERATIE SCHUTTERSDAG zondag 4 september 2011.

 

Als uitvloeisel van ons 100 jarig bestaan organiseert Schutterij Eendracht in samenwerking met de Gelderse Federatie het Federatief Koningschieten op zondag 4 september 2011 aanvang 11.00 uur. Dit wordt gehouden in samenwerking met voetbalvereniging SVO op hun prachtige nieuwe terrein op de Kempkes. We beginnen wel om 09.00 uur met de ontvangst van de ingechreven verenigingen en het aanbieden van de erewijn in de Sprong. Daarna het commandanten overleg en in gesloten formatie onder begeleiding van muziek naar het Sportterrein.

 

Het bijzondere van deze dag is dat er in totaal 27 schutterijen en Gilden aan meedoen. In de strijd om de Gelderse eer, namelijk het behalen van de fel begeerde Federatieve Konings(in) titel. Vanwege de enorme concurrentie is dit een zeer spannende wedstrijd. Daarnaast wordt ook het Koninginneschieten ofwel de gemalen van de zittende Koningen of Koninginnen hebben een aparte wedstrijd. Verder is er ook het Jeugdkoning(in) schieten.

 

Deze schuttersdag kenmerkt zich door de afwisselende klederdracht van de Gilden en Schutterijen. Vooral het acrobatisch vendelen en de Bielemanwedstrijden (houthakkers) zijn nieuw in Ooij. Wij vertrouwen er op dat u ons massaal komt steunen met uw bezoek. U kunt ook uw kinderen meenemen, want daar is extra voor gezorgd.

 

Zoals u uit eerdere ervaringen weet, hebben wij een wedstrijd parcours uitgezet in Ooij. Op dit parcours zullen de officiële marswedstrijden beoordeeld worden.Wij als organisatie doen een klemmend beroep op u om geen auto’s op dit wedstrijd parcours te parkeren, maar uit te wijken naar andere straten die buiten het parcours vallen. Verder kan men goed terecht op de Bouwkamp. De route van dit parcours is als volgt: vertrek vanaf het sportterrein van SVO, gaan we naar de Rietlanden (nieuwbouwweg) naar de Marialaan, Wethouder Verrietstraat, Loefenstraat, Koningin Julianalaan, Bleistraat, Rietvoornstraat, Koningin Wilhelminastraat,

Prins Mauritsstraat, Koningin Emmastraat, Koningin Julianalaan, Sportpark SVO finish.

 

Een dringend verzoek van de organisatie om bij de huizen vooral op het parcours de Nederlandse vlag uit te hangen. Dit ter ondersteuning van onze 100 jarige festiviteiten. Wij zullen u daar zeer dankbaar voor zijn.

 

Verder wordt u uitgenodigd voor het jureren van de marswedstrijden. Kies het mooiste Koningspaar van de dag. Geef elk koningspaar van een Schutterij of Gilde een cijfer dat ligt tussen de 1 en 10. Lever dit formulier op 4 september in op het terrein van WSVO bij de bonnenverkoop en u krijgt als dank een consumptie gratis. U herkent de namen van de verenigingen aan de bordjesdragers die voorop lopen op het parcours. De juryformulieren worden huis aan huis bezorgd

 

Andere activiteiten die de schutterij dit jaar nog heeft zijn:

Zondag 28 augustus 2011 aanvang 15.30 uur bij dorpshuis De Sprong, het jaarlijks Koningschieten,

Van 10 t/m 13 september de kermis georganiseerd samen met restaurant Vink. Over de kermis zal in de volgende Rozet uitgebreid aandacht worden besteed.

 

Wij hopen u allen te mogen begroeten.

Namens SVO en de Schutterij Eendraccht,

Wim Heinen.