22 augustus 2011

Zwemmer verdrinkt in de Waal in Ooijse Schependom

Een  18 jarige jongen is maandagmiddag vermoedelijk verdronken bij het zwemmen in de Waal in het Ooijse Schependom te Nijmegen. Rond 14.45 uur zagen vrienden hem kopje ondergaan, nadat hij van een krib in het water was gesprongen en niet meer boven komen. Met behulp van politie (boten en helikopter) Rijkswaterstaat en brandweer werd de hele middag naar hem gezocht, maar helaas zonder resultaat. Ook een boot van de bergingsbedrijf uit Druten, welke toevallig in de buurt was, heeft de hele middag gezocht naar de drenkeling. Deze boot heeft geavanceerde apparatuur aan boord en kan onder water goede beelden maken.  Op de boot zelf werden de beelden direct op een monitor uitgelezen. zie de foto’s van de zoekactie.

DSCF5584drenkeling

 

Lichaam vermiste jongen aangetroffen

Nijmegen, 25-08-2011 • Donderdagochtend is het stoffelijk overschot van de 18-jarige jongen gevonden, die sinds maandag werd vermist bij het Nijmeegse Waalstrand.

Maandagmiddag verdween de jongen in een krib aan het Waalstrand aan Nijmeegse zijde. Direct daarop is door Rijkswaterstaat, de brandweer en politie met boten gezocht naar de jongeman. Dinsdag is met een sonarboot gezocht tot ver in de middag, zonder resultaat.

Vanmorgen werd het stoffelijk overschot van de jongen in de Waal aangetroffen nabij de Pannenkoekenboot aan de Waalkade in Nijmegen; vanmiddag vond de identificatie plaats door een familielid
(Bron: Politie Gelderland-Zuid)