21 augustus 2011

10e PAP-dag op de Zeelandschehof

Traditioneel wordt de Pap-dag, Pony, Akker en Paarddag, aan het einde van de schoolvakantie georganiseerd op de Zeelandsche Hof in Millingen aan de Rijn. Dit jaar al weer voor de 10e keer! Kinderen konden nog lekker genieten van de laatste vakantiedag en lekker buiten spelen. Er was weer van alles te beleven voor klein maar ook voor groot. De officiële opening van deze 10e PAP-dag vond plaats door burgemeester Schuurmans van Millingen en zij mocht als eerste ringsteken op een paard en wagen van stalhouderij en manege de “Kasteelschehof” uit Ooij. Na een aantal pogingen lukte het ook bij haar. De PAPdag is goed en gezellig verlopen. Ondanks de slechte start met veel regen zijn er toch nog ongeveer 250 bezoekers geweest. Kinderen konden goed aan alle spellen en ringsteken meedoen. Na 11.00 uur heeft het gelukkig niet meer geregend en was er een stralende zon met veel stralende gezichtjes o.a. in de maisbak. De troubadour heeft de kinderen met zijn sterke verhalen, die eigenlijk de kinderen zelf maakten , zeer leuk vermaakt.  zie de foto’s.
DSCF5065_Papdag

Traditioneel wordt de Pap-dag, Pony, Akker en Paarddag, aan het einde van de schoolvakantie georganiseerd op de Zeelandsche Hof en al weer voor de 10e keer!

Kinderen kunnen nog lekker genieten van de laatste vakantiedag en lekker buiten spelen. Er is weer van alles te beleven voor klein maar ook voor groot.

Speciaal voor de aanwezige kinderen is er na de officiële opening, door burgemeester Schuurmans, een workshop Sterke Verhalen Vertellen, onder begeleiding van de “Strekeverhalenvertelman”, die de wereld afreisde op zoek naar ongeloofwaardige maar heus gebeurde avonturen. Ook zal hij als troubadour aanwezig zijn en de luisteraars tijdens hun welverdiende gerstenatje verblijden met verbale illustraties uit alle windrichtingen en liederen in vele talen. Daarnaast zijn er nog diverse activiteiten voor kinderen zoals:

  • Ringsteken met paard en wagen.
  • Kinderen kunnen met de inmiddels bekende hoefijzerkaart limonade, snoep, ijs en een leuke herinnering krijgen voor de prestaties die geleverd worden.
  • Diverse spellen en natuurlijk trampolinespringen.
  • Reuze katapult schieten en een piramide bouwen van bamboestokken!
  • Voor de kleinsten staat als vanouds de maisbak weer opgesteld!
  • Voor de ouders, opa´s en oma´s is er volop kijk- en luister plezier.