17 augustus 2011

Ooijse KBO ers fietsen met partners uit Duitsland

Een groep leden van de Ooijse fietsgroep van de KBO heeft woensdag samen met een groep fietsers uit het Duitse Kranenburg een fietstocht ondernomen door de Ooijpolder. Daarbij werd o.a. de Vlietberg en Kekerdom aan gedaan. Het ligt in de bedoeling om in oktober hetzelfde te doen, maar dan in Kranenburg en omgeving. zie de foto’s van Herman Leensen.
zie de foto’s bij terugkomst bij De Vink in Ooij

DSCF3892fietsers_KBO

 

 

Op de fiets met onze Oosterburen.

Als alternatief voor de jaarlijkse uitwisseling met Kranenburg die, door het overvolle programma van de KBO afdeling Ooij dit najaar helaas geen doorgang kan vinden, hebben beide partijen besloten om de banden, die in de loop der jaren zijn ontstaan, toch in stand te houden in een weliswaar andere hoedanigheid. Op woensdag 17 augustus waren 15 sportieve Senioren uit Kranenburg naar Ooij gekomen om een gezamenlijke fietstocht door de Ooijpolder te maken. Het werd een zeer geslaagde, gezellige dag. Op 12 oktober a.s. is de Ooijse fietsclub uitgenodigd naar Kranenburg te komen. Hopelijk is het dan ook weer mooi weer.

Uitwisseling fietsen Kranenburg-Ooij

De contacten tussen de ouderen uit Ooij en Kranenburg zijn al jaren goed, echter alles wat goed is kan nog beter, hoe kun je dit doen, door met kleine groepen te werken zodat contacten tussen mensen onderling makkelijker tot stand komen.

De eerste activiteit hierin werd uitgevoerd door de fietsgroep van de KBO Ooij, zij gingen op de fiets met een groep ouderen uit Kranenburg.

Woensdag 17 augustus verzamelde 34 sportievelingen uit Ooij en Kranenburg zich bij Café Vink, en onder het genot van een kop koffie kwamen de onderlinge gesprekken al snel op gang.

Na een welkomstwoord van onze waarnemend voorzitter Sjef Wieland en de voorman Karl-Heinz uit Kranenburg gingen we de fiets op.

Het was een prachtige route door de mooiste gedeelten van onze polder, via de Vlietberg, Groenlanden de dijk volgend naar Kekerdom. Bij de Waard van Kekerdom was een rustpauze ingelast waar nog nagepraat werd over het eerste gedeelte van onze fietstocht.

Daarna ging het via de dijk over het pad van De Beijer richting Leuth en via de Duffeltdijk en de Kerkdijk terug naar Café De Vink.

Iedereen was enthousiast over de route door onze prachtige polder, dit bleek wel uit de gesprekken op het terras aan het water onder het genot van een borrel, pilsje, fris of een grote coup ijs.

Op 12 oktober 2011 vindt deze activiteit zijn vervolg, we zijn dan uitgenodigd door de fietsgroep uit Kranenburg om daar te komen fietsen en een gezellige dag te beleven.

Voor iedereen die deze dag mee wilt maken, we vertrekken om 10.00 uur vanaf Dorpshuis De Sprong.

 

De laatste man.