29 juli 2011

Groot onderhoud van de Ballenmaker

Sinds de jaren 90 staat het beeld “de Ballenmaker” op het Reiner van Ooiplein in Ooij en is daar voor jong een oud een rustplekje. Maar ook de jeugd heeft het plekje ontdekt en een aantal van hen hebben daar een beetje een puinhoop van gemaakt. De verlichting werd vernield en er werden ook andere vernielingen rond het beeld gepleegd, terwijl het afval, i.p.v. in de afvalbak, rond het beeld bleef slingeren. Omdat het beeld eigendom is van carnavalsvereniging De Deurzakkers uit Ooij, wordt het ook niet door de gemeente bijgehouden. Daarom besloten Robbie Weijers en Tiny Hubbers om nu de handen uit de mouwen te steken en de vernielingen aan te pakken en daarbij de plek “schoon te maken”. Als eerste werd de ronde bank vernieuwd. zie de foto’s

DSCF1870_Ballenmaker