18 juli 2011

Stuppkesmarkt in Kranenburg

Het afgelopen weekend stond het Duitse Kranenburg weer helemaal in het teken van de  10e Stüppkesmarkt. Het hele stadje stond vol met kramen en op diverse plaatsen waren optredens van muzikanten. En natuurlijk was ook weer de historische groep “den Olden Tied” uit Nederland present om hun oude handwerken te demonstreren. zie de foto’s
DSC_9431Stupkesmarkt

Kranenburg zal van 15 tot en met 17 juli de Stüppkesmarkt vieren; een vrolijk en erg gezellig grensstadsfeestje. Het buitengewone in 2011 is: De markt vindt voor het 10de keer plaats, en dat betekent dat er een jubileum zal worden gevierd. In 1980 werd voor het eerst de Stüppkesmarkt georganiseerd en sinds 1997 vindt er het feestje in een ritme van twee jaar plaats. De Stüppkesmarkt biedt zijn – intussen meer dan 30.000 – gasten ook dit jaar weer een feest waarbij men nog lekker gezellig met elkaar kan kletsen en feesten. Bovendien is er een groot aanbod aan schotels en drankjes te vinden. De mensen uit Kranenburg weten hoe ze een driedaagse programma met muziek, amusement, dans en comedy voor hun gasten moeten plannen