11 juli 2011

Smorenhoek in Beek heeft zijn eigen keien.

De Smorenhoek in Beek heeft zijn eigen keien. Onlangs zijn door de gemeente een aantal keien op het voetpad/trottoir gelegd, waardoor het voor sommige voetgangers moeilijker wordt om er langs te lopen. Nu zijn ze langs de Rijksstraatweg in Beek wel wat gewend, want na de herinrichting van deze straat mogen op diverse plekken auto’s op het trottoir geparkeerd worden. Op deze plek mag dat niet. Buurtbewoners zijn erg verdeeld over deze actie van de gemeente en enkelen verkeerden in de veronderstelling, dat deze keien daar neergelegd zijn, omdat er op deze plekken geparkeerd zou worden, maar dat gebeurde zelden. Navraag bij de wethouder leerde echter, dat de senen daar neergelegd zijn, omdat diverse automobilisten bij het tegenkomen van andere voertuigen, de stoep gebruikten om met dezelfde snelheid door te rijden.  Aan de overkant staan meestal wel auto’s geparkeerd. Op de Rijksstraatweg in Beek-Ubbergen geldt een maximum snelheid van 30 km/h. zie de foto’s

DSC_6189keien