29 juni 2011

Frontale botsing Zevenheuvelenweg Groesbeek

Woensdagavond rond 18.30 uur vond een frontale aanrijding met drie personenauto’s plaats op de Zevenheuvelenweg te Groesbeek, nabij de derde Baan. Twee Nijmegenaren waren op de Zevenheuvelenweg bezig een voor hen rijdende personenauto in te halen om vervolgens direct linksaf de Derde baan op te rijden, toen ze frontaal in botsing kwamen met een personenauto, welke uit tegenovergestelde richting over de Zevenheuevelenweg kwam rijden. Ook de ingehaalde personenauto kon het tweetal niet meer ontwijken en botste op deze auto. Zowel de brandweer als de politie waren aanwezig en ook de traumahelicopter was gewaarschuwd, maar deze werd later weer afgemeld. De drie ambulances konden ter plaatse de gewonden afhandelen. De brandweer heeft de bestuurder van de inhalende personenauto uit zijn auto gehaald en drie personen zijn vervolgens voor onderzoek naar twee ziekenhuizen in Nijmegen overgebracht. De verwondingen leken mee te vallen. De VOA (Verkeersongevallen Analyse) heeft en onderzoek ingesteld en de weg is ter plaatse een paar uur afgesloten geweest. In ieder geval twee van de drie auto’s waren total-loss. zie de foto’s (komen nog meer)

DSC_1638_bots

Bron: de Gelderlander

GROESBEEK – Bij een auto-ongeval op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek, woensdagavond, zijn twee mannen gewond geraakt. Zij zijn met een ambulance naar ziekenhuizen in Nijmegen gebracht. Het ongeval ontstond rond 18.45 uur door een inhaalmanoeuvre. Er waren drie auto’s bij betrokken.

De auto met daarin twee Nijmegenaren haalde op de Zevenheuvelenweg, ter hoogte van de kruising met de Derdebaan, een andere auto in. Vervolgens wilde de bestuurder linksaf de Derdebaan opdraaien. Daarbij had hij een tegenligger, een automobilist uit Mook, kennelijk niet gezien. Een botsing was onvermijdelijk.

Door de enorme klap schoot de auto van de Nijmegenaren achteruit Vervolgens botsten ze tegen de auto die ze net hadden ingehaald. De bestuurder hiervan, een man uit Groenlo, bleef ongedeerd.

Na het ongeval was de trauma-helikopter was opgeroepen, maar die hulp bleek niet nodig.

Alledrie de auto’s zijn total-loss.

Een deel van de Zevenheuvelenweg is vanaf Groesbeek enkele uren afgesloten geweest.