28 juni 2011

Brand door blikseminslag in Ooij

Door blikseminslag is dinsdagavond tijdens een hevig onweer brand uitgebroken in een woning aan de Koningin Julianalaan 80 in Ooij. In de omgeving viel de stroom uit en ook UPC moest het ontgelden. De bewoners waren thuis en bemerkten, dat er brand was ontstaan op de zolder bij de verwarmingsbuizen, welke rondom geisoleerd waren. Dit isolatiemateriaal had ook vlam gevat. De brandweerkorpsen van Ubbergen, Millingen en groesbeek kwamen ter plaatse. Zij hadden zojuist een gezamenlijke oefening in Millingen beeindigd. Ook de hoogwerker van de MUG brandweer werd ingezet. De brandweer kon niet voorkomen dat de zolder en de slaapkamer daar onder zware schade opliepen. Maar ook de rest van de woning liep waterschade op, waardoor het huis voorlopig onbewoonbaar is geworden. De bewoners moeten voorlopig de nachten elders doorbrengen. zie de foto’s.

DSC_1431brand_Ooij

 

 

Branden, wateroverlast en een geknakte zendmast. (Bron: de Gelderlander)

NIJMEGEN – Bij drie huizen sloeg de bliksem in en er waren meldingen over wateroverlast. Een 25-meter hoge zendmast van Unique-FM in Malden is geknakt. Op sommige plekken, onder meer in Nijmegen en Deest, viel de stroom tijdelijk uit. De overlast door het noodweer in de regio Nijmegen, dinsdagavond, lijkt tot dusverre mee te vallen, zeggen woordvoerders van politie en brandweer.

In Ooij ontstond brand in een woning aan de Koningin Julianalaan door blikseminslag. De brandweer van Ubbergen en van Groesbeek rukten uit. Niemand raakte gewond. De schade aan de woning is echter aanzienlijk. De bewoners, een echtpaar, moeten de nacht elders doorbrengen.

Uit de Nijmeegse wijk Meijhorst kwamen twee meldingen van blikseminslag in de schoorsteen. De schade bleef beperkt. Er is alleen apparatuur, zoals de koelkast, kapot gegaan. De brandweer die was uitgerukt, hoefde niet in actie te komen.

Uit Nijmegen kreeg de brandweer nog geen tien meldingen over wateroverlast, van overgestroomde straten tot kelders. Bij verpleeghuis Sint Elisabeth in Beneden-Leeuwen is waterschade ontstaan.

Verder is er wat stormschade aan de Rijksweg in Malden. Op de Prins Mauritssingel, richting Nijmegen, vlak voor de Waalbrug waaide een boom om.

Rond half elf ’s avonds moest de brandweer ook nog naar de Wijchense wijk Aalsburg voor een kleine brand in een keuken. Volgens omwonenden is deze brand niet ontstaan door het slechte weer.