18 juni 2011

3 jonge ooievaars in Leuth geringd.

Zaterdagmorgen zijn de drie jonge ooievaars op het ooievaarsnest in Leuth geringd door door Holmer Vonk. Hij is een ooievaarskenner bij uitstek en heeft vergunning voor het ringen. Even was er sprake van geweest dat er vier jonge ooievaars op het nest zouden zitten, maar “kenners”, die het nest dagelijks in de gaten hielden, verklaarden ter plekke, dat ze nooit meer dan 3 jonge ooievaars op het nest hadden gezien. In ieder geval kon het ringen van deze jonge ooievaars doorgaan, omdat Werner Bakker, van “Bakkerverreikerverhuur” uit Groesbeek geheel belangeloos had aangeboden om met zijn hoogwerker naar Leuth te komen en bij het ringen behulpzaam te zijn. Daardoor kon alles heel vlot gebeuren en had Holmer alle tijd om het ringen aan het aanwezige publiek te presenteren en uit te leggen. Na afloop was er tijd voor een toast door de medewerkenden. zie de foto’s
DSC_5977ooievaars_Leuth