16 juni 2011

Feestelijkheden rond 75 jaar Waalbrug in Nijmegen

De Waalbrug in Nijmegen bestaat 75 jaar en daarom worden er diverse feestelijkheden gehouden om dit te vieren. Museum “de Stratemakerstoren” had een fototentoonstelling georganiseerd, welke donderdagmiddag geopend is. Wethouder Beerten van Nijmegen zou daarbij de opening verrichten, maar door zijn drukke werkzaamheden (werkbezoeken buiten de gemeente) lukte het hem niet om daarbij aanwezig te zijn. Daarom werd de officiéle opening gedaan door de Nijmeegse zangeres Rian van Nieuwkuijk, die dit deed met een prachtig lied. Daarna konden de bezoekers de tentoonstelling bezoeken, die bestond uit diverse foto’s  van beroeps- en amateurfotografen en schilderijen van de Waalbrug, welke afgelopen zondag langs de Waalkade gemaakt zijn. De feestelijkheden, waarbij burgemeester Thom de Graaf aanwezig was,  die daarop zouden volgen bij de Lindenberghaven onder de Waalbrug,  werden i.v.m. de weersomstandigheden verplaatst naar de Stratemakerstoren. Maar toen het toch droog bleef, werd buiten, tegenover het museum, een toast uitgebracht, waarbij een bloemenregen uit de lucht kwam vallen. Muzikale medewerking werd verleend door muziekvereniging St. Theresia Lent. Aan burgemeester Thom de Graaf werd het eerste exemplaar van het fotoboek”Over de Waal. Waalbrug 1936-2011, overhandigd. zie de foto’s.

DSC_5517_Waalbrug_75