20 mei 2011

Micodo winnaar Lean and Green

Connekt-bestuursvoorzitter Leo van Wijk maakte vrijdag 20 mei,  namens het Connektprogramma Duurzame Logistiek 28 nieuwe Lean and Green Award Winners bekend. 24 toonaangevende bedrijven en 4 gemeenten ontvingen de Lean and Green Award voor hun CO2 doelstellingen op logistiek gebied, met een minimale CO₂-reductie van 20%. Deze doelstellingen dienen zij in een periode van vijf jaar te behalen. Tot de winnaars behoort o.a. de Micodo Logistieke Dienstverlening uit Nijmegen/Ooij. Directeur Heino van Ophuizen nam in Tilburg de onderscheiding in ontvangst en ging samen met de andere winnaars op de foto met oud Minister-President Ruud Lubbers. Foto Paul Ridderhof.

Lean_and_Green_1

De Lean and Green Award Winners zijn:
de 4 gemeenten Amsterdam, Schiedam, Tilburg en Utrecht en de bedrijven Bakker en Schilder BV, DeliXL, Ewals Cargo Care, GebaTrans B.V, Gesink B.V.,Hessing Logistiek B.V., Hollander Barendrecht, IMCD Group BV, Inland Terminal Veghel B.V., JUMBO Supermarkten, M.G. van der Valk Transport v.o.f., Micodo Logistieke Dienstverlening, MOOY LOGISTICS BV, Noordendorp Transport B.V. Coöperatie NPRC U.A., Overmeer Transport Group B.V., Portena Logistiek, Reining Transport B.V., Koninklijke Rotra, TIELBEKE LOGISTIEK B.V., Van den Anker, Van Maanen Transport B.V., Van Oers Groep, Wetron Transport & Logistics BV.
In hun plan van aanpak geven de bedrijven en gemeenten aan welke maatregelen zij binnen hun bedrijf nemen om deze doelstellingen te realiseren. Het groeiende aantal Lean and Green Award Winners illustreert de toenemende belangstelling voor duurzame logistiek, die niet alleen voordelen voor het milieu, welzijn en veiligheid maar ook voor de winstgevendheid van het bedrijf oplevert.
GEBA Trans won als eerste expediteur (non-asset based) de Lean and Green Award. Directeur Fred Spijksma: “Duurzaamheid is voor de toekomst van GEBA Trans een absolute must om een rol van betekenis te blijven spelen en we willen vanuit onze koploperspositie deze kar trekken. Zo zijn we in de Logistieke Hotspot Venlo met andere logistieke dienstverleners bezig om hier voor de regio een verdere invulling aan te geven.”
Ook wethouder Verkeer en Vervoer, Parkeren en Wegenonderhoud van de gemeente Tilburg Roel Lauwerier benadrukte voorafgaand het groeiende belang van duurzaamheid: “Bereikbaar houden van de stad, terwijl deze optimaal bevoorraad wordt. Door goede afspraken te maken met alle partijen kan dit ook nog eens op een duurzame manier. Dat is voor iedereen een aantrekkelijk vooruitzicht.”

Lean_and_Green_2