5 mei 2011

Dodenherdenking in Beek

Onder de aanwezige gasten bij de dodenherdenking in Beek bevond zich woensdagavond een mevrouw uit Canada, wiens broer, een Canadese militair, bij de bevrijding in 1945 was omgekomen. Zij was erg onder de indruk van het gebeuren en deelde na afloop speldjes met de vlag van Canada aan een aantal aanwezigen uit. Aan deze plechtigheid werd medewerking verleend door Harmonie KNA, alsmede de schutterij van Beek. Ook burgemeester Steins uit het Duitse Kranenburg was aanwezig en legde een krans bij het onlangs gerenoveerde oorlogsmonument. Diverse mensen legden, namens hun vereniging of organisatie legden bloemen bij het monument. Burgemeester Paul Wilbers hield een toespraak en legde namens de gemeente Ubbergen een bloemstuk bij het monument. In eerste instantie waren er geen particulieren, die bloemen legden, maar na afloop meldde zich Els Burgers nog met een bloemstuk. Haar man Henk, één van de vaste bloemenleggers van de afgelopen jaren, was ernstig ziek en kon dit dus niet zelf doen. Zij nam daarom de honneurs waar. Wat opviel was, dat de vlaggen dit jaar half stok bleven hangen en niet gehesen werden na het Wilhelmus. Bij navraag bleek, dat er nieuwe instructies waren van het Ministerie van Defensie, dat de vlaggen op 4 mei halfstok moesten blijven en niet gehesen mochten worden. Kort voor de herdenking moest de nieuw aangebrachte verlichting van het monument nog door de fa. KIP gerepareerd worden. Onbekenden hadden de draden doorgeknipt.  zie de foto’s.

DSC_0832dodenherdenking_Beek