1 mei 2011

Presentatie Boek Een eeuw Mooi Nederland

Zondagmiddag vond in Hotel Spijker te Beek de presentatie plaats van het boek “Een eeuw Mooi Nederland”, geschreven door Loet van Sluis uit Beek. Het boek is een uitgave van de stichting Mooi Nederland. De presentatie werd verzorgd door de heer L.A. van Herwijnen, waarna de auteur zelf zijn verhaal deed en een fotopresentatie gaf van de geschiedenis van het gebied Mooi Nederland, dat ooit eigendom was van de familie van Randwijck. De band tussen de familie van Randwijck en het dorp Beek stamt uit 1660. Eeuwenlang kabbelde de geschiedenis rustig voort totdat begin 20e eeuw baron Maurits van Randwijck een groot deel van zijn bezittingen, waaronder de Sterrenberg, de aanliggende terreinen en een deel van het dorp Beek verkoopt aan de Haagse exploitatiemaatschappij Mooi Nederland. Deze had als doel er villa’s te bouwen, maar slaagt daar door omstandigheden niet in.  Wat er wel gebeurde is in het nieuwe boek te lezen. Het boek is vanaf 2 mei te koop voor € 24,75 bij Primera de Postkoets en bij Supplement Boek aan de Rijksstraatweg in Beek, alsmede bij de VVV in Beek. Maar ook bij Selexyz-Dekker v.d. Vegt in Nijmegen.  zie de foto’s van Hennie Driessen en Henk Baron
DSC_9196Mooi_Nederland_copy