20 april 2011

Jeugdgemeenteraad in Ubbergen

Met een compromis van de voorstellen van de basisschool ’t Bijenveld uit Leuth en de Laurentiusschool uit Kekerdom, ging de jeugdgemeenteraad van Ubbergen woensdagmorgen akkoord met het voorstel. De hoogste klassen van beide scholen, alsmede die van basisschool Opweg te Ooij vormden tezamen de jeugdgemeenteraad in het gemeentehuis van Ubbergen, waar ze de voorstellen bespraken, zoals ingebracht door deze scholen. Het voorstel, zoals nu aangenomen vormt een bezoek aan Maria Roepaan voor een sportieve outdoor sportdag in Ottersum van de Laurentiusschool, aangevuld met de barbecue van ’t Bijenveld.    zie de foto’s

DSC_5087jeugdgemeenteraad_copy


Procedure jeugdgemeenteraad 20 april 2011

De raadsfractie bestaat uit 3 leerlingen van iedere klas. Zij gaan het voorstel van de klas uitleggen en verdedigen. Iedere raadsfractie krijgt 5 minuten om het voorstel toe te lichten. Meteen na de toelichting op het voorstel, wordt over het voorstel 10 minuten gedebatteerd. De andere fracties kunnen vragen stellen over het voorstel. Als alle voorstellen zijn behandeld, volgt de eerste stemming.  Als geen besluit valt, komt er een korte schorsing. Tijdens de schorsing legt de burgemeester uit wat het effect is van geen besluit nemen: het geld blijft bij de gemeente! De raadsfracties mogen tijdens de schorsing overleggen met hun coach om de strategie te bepalen. Hiervoor zijn aparte vergaderruimten beschikbaar.  Na de schorsing volgt een tweede stemming. Als weer geen besluit valt, wordt de vergadering voor de tweede keer geschorst. De raadsfracties kunnen weer gaan lobbyen en weer hun strategie bepalen met hun coach. Hierna volgt een derde stemming over de voorstellen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.