10 april 2011

Jaarconcert Edelweisz met thema My Way

Muziekgezelschap Edelweisz uit Berg en Dal hield zaterdagavond haar jaarconcert in gemeenschapshuis Kerstendal te Berg en Dal. Dit jaar was het onderwerp “My Way”. Behalve het orkest waren er ook leerling muzikanten te horen. Het orkest stond onder leiding van Theo Jetten en het leerlingenorkest stond onder leiding van Danny Essing. zie de foto’s.

DSC_0907Edelweisz_copy

JAARCONCERT EDELWEISZ IN BERG EN DAL

‘My Way’. Dat is het thema van het jaarconcert 2011 van Muziekgezelschap Edelweisz uit Berg en Dal. Ieder jaar verzorgt Edelweisz een groot concert in Gemeenschapshuis Kerstendal in Berg en Dal. Dit jaar is het concert op zaterdagavond 9 april. Behalve het orkest zijn ook een zangeres uit eigen gelederen en leerlingmuzikanten te horen.

‘My Way’
Het orkest staat onder leiding van Theo Jetten. Alles op het programma heeft te maken met het thema ‘My Way’. Edelweisz laat op geheel eigen wijze een bijzonder programma zien en horen. Een belangrijke act op deze avond komt uit de eigen gelederen van Edelweisz: zangeres Iris de Kroes, ook orkestlid, is te horen in The Call, de soundtrack van de kronieken van Narnia: Prins Caspian. Met Caribbean Variation wordt het publiek in Caribische sferen meegenomen en met Flower Power maakt Edelweisz een uitstapje naar de jaren zestig. En natuurlijk ontbreekt de evergreen My Way niet op deze avond.

Leerlingen
Het is al ruim viereneenhalf jaar geleden dat een aantal kinderen via Edelweisz met blokfluitles begon. Eind 2006 traden zij voor het eerst voor publiek op en inmiddels zijn diverse leerlingen overgestapt op een ‘groot’ instrument. De leerlingen hebben tijdens voorgaande concerten al deel uitgemaakt van het officiële programma. Sinds eind 2009 heeft Edelweisz ook een jeugdorkest dat onder leiding van Danny Eissing staat. Ook op dit jaarconcert verzorgen de jonge muzikanten een miniconcertje. En natuurlijk spelen de leerlingen samen met het orkest.