9 april 2011

Herinrichting groenstrook De Hoge Kamp Leuth

Zaterdagmorgen hebben de bewoners van de Hoge Kamp in Leuth gezamenlijk gewerkt aan de herinrichting van de groenstrook langs hun wijk. Na twee jaar praten en plannen maken heeft de bewonerswerkgroep, samen met de gemeente Ubbergen en ontwerper Mathieu de Bruin de voorbereidende werkzaamheden gedaan en kon vandaag met de uitvoering begonnen worden. De eerste resultaten mochten er zijn. Volgende week zaterdag wordt er opnieuw aan gewerkt. zie de foto’s

DSC_0426de_Hoge_Kamp_copy

Herinrichting groenstrook De Hoge Kamp begonnen

9 en 16 april werkzaterdagen voor bewoners

 

Na twee jaar praten en plannen maken is de herinrichting van de groenstrook aan de Hoge Kamp in Leuth gestart. Wilt u meehelpen bij de herinrichting? Kom dan tijdens de werkzaterdagen op 9 en 16 april naar de groenstrook. Trek uw laarzen aan, haal schoppen, harken en kruiwagens uit de schuur en help mee om alle bomen en struiken in de grond te zetten. De werkzaterdagen duren van 10.00 tot 12.00 uur en zijn er voor groot en klein! Voor koffie, thee, fris en lekkers wordt gezorgd.

 

Na twee jaar praten en plannen maken, hebben de bewonerswerkgroep, de gemeente en ontwerper Mathieu de Bruin op 16 maart de eerste piketpaaltjes in de grond geslagen. De afgelopen weken heeft de gemeente het grove grondwerk gedaan en de natuurlijke speel- en zitelementen geplaatst. Op 9 en 16 april gaan de bewoners aan de slag tijdens de zogenaamde werkzaterdagen.

 

Hoogteverschillen

Uitgangspunt is dat de groenstrook groen blijft en tegelijkertijd een uitdagende speel- en ontmoetingplaats wordt voor de (jonge) bewoners van De Hoge Kamp. Aan de zuidkant van het veld, voor de huizenrij, is een verdiept veld aangelegd waar ruimte is voor veldsporten (bijvoorbeeld voetbal, badminton of volleybal). Het veld is verdiept zodat er ’s winters een ijsbaan gemaakt kan worden. Het meest in het oog springende element op het veld wordt een heuvel van ongeveer 75 cm hoog. Op de heuvel wordt met verticale houten palen de boeg, mast en loopplank van een schip uitgebeeld. Hoogteverschillen, het schip en de begroeiing zullen de kinderen uitnodigen tot avontuurlijk spelen. Op diverse plekken zijn boomstammen en stenen geplaatst om op te spelen en op te zitten.

 

Alleen met hulp van bewoners

De hulp van bewoners is echt nodig. Nu bij het inrichten, maar ook daarna. Het is een basisvoorwaarde voor het welslagen van het project dat het gedragen wordt door de buurt en dat de buurtbewoners meehelpen met de aanleg en ook het toekomstige onderhoud. Met hulp van bewoners is er meer mogelijk binnen het beschikbare budget. Daarnaast wordt de speelplek beter gebruikt en onderhouden als de bewoners erbij betrokken zijn. Dus kom op zaterdag 9 en/of 16 april naar De Hoge Kamp en help mee!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.