3 april 2011

Ds. Perla Akerboom Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Op zondag 3 april hield ds. Perla Akerboom van de Lutherse Gemeente in Nijmegen, in de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg in Nijmegen vanwege haar emeritaat, afscheid (met doorstart) een viering in deze kerk. Tijdens deze viering werd ze door burgemeester Gert Prick van Groesbeek verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Ze werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ds. Akerboom heeft ook een tijdje de Protestantse Gemeente in Beek begeleid.

DSC_9320_Perla

Voor haar verdiensten als geestelijk verzorger is Perla Akerboom-Roelofs  benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau.  Perla Akerboom is al jaren op veel maatschappelijke terreinen actief. Zo is zij ruim dertig jaar lid van het bestuur van het landelijk Lutherse Vrouwenoverleg, voorzitter van de Namibië-commissie van de Evangelisch Lutherse Synode en geestelijk verzorger in diverse zorginstellingen. Vanaf 1990 leverde Perla Akerboom  ook een bijdrage aan meerdere herdenkingen in onder meer Nijmegen, Ubbergen, Groesbeek en Mook, die verder gaan dan het bieden van zorg vanuit haar beroep.