16 maart 2011

Feestelijke start bouw Residentie de Meerberg

Met het afschieten van een kanon op de bouwplaats in Berg en Dal gaf wethouder Ria  Barber van de gemeente Ubbergen woensdagmiddag het startsein van de bouw van het nieuwe plan Residentie de Meerberg. Hoewel de bouw reeds eerder begonnen was, was dit de feestelijke start van een prachtig complex woningen op het terrein, waar ooit de school de Meerberg heeft gestaan, dat was gevestigd in het voormalige pand van Singer. Residentie De Meerberg is gelegen aan de Oude Kleefsebaan en bestaat uit een hoofdgebouw met 25 riante koopappartementen en twee bijgebouwen met elk 15 huurappartementen.

DSC_5466Meerberg_copy

Bij deze feestelijke start hield wethouder Ria Barber een toespraak, welke ze als een sprokkje ten gehore bracht. Hieronder volgt de tekst.

Dames en heren,

Er was eens……

Sinds een jaar ben ik oma en ik verheug me er nu al op om binnenkort weer verhaaltjes en sprookjes te kunnen vertellen aan mijn kleinzoon. Misschien denkt u nu, leuk, maar we weten wel dat wethouders vaak sprookjes vertellen. Toch wil ik graag even doorgaan in sprookjessfeer.

Er was eens….. een mooi plekje in Berg&Dal binnen het koninkrijk Ubbergen waar een gebouw stond dat daar toch niet zo goed paste. Nadat het gebouw diverse functies had gehad van fabriek tot school stond het daar eigenlijk gewoon lelijk te wezen.

Het plekje is zo’n mooi stukje Ubbergen, je kunt er Groesbeek bijna aanraken, en dat is dan ook weer de reden dat zelfs de burgervader van Ubbergen er woont.

Natuurlijk werd er nagedacht om op de plek van dit lelijke gebouw iets moois te realiseren maar toverkracht bestond helaas allang niet meer. Het werd nog extra lastig omdat in die tijd de Koninklijke Alliantie Nijmegen oftewel het KAN opdracht gegeven had om projecten zo te bouwen dat de helft van de woningen betaalbaar oftewel sociaal gebouwd moest worden. Of ze daarmee nu bedoeld hebben dat de rest onbetaalbaar en asociaal zou zijn heb ik niet kunnen achterhalen.

Er waren niet echt plannen totdat vanuit het koninkrijk Druten de prinsen van Klok nog eens kwamen kijken naar de bouw die ze eerder onder aan de heuvel in Beek gerealiseerd hadden. Tijdens hun rit door de heuvels kwamen ze dit keer geen Sneeuwwitjes geen Doornroosjes en zelfs geen kikkers die ze moesten kussen tegen, terwijl ze toch wel in hun mooie witte auto’s reden.

Wel zagen ze na al de mooie nieuwe gebouwen en ook de mooie oude monumentale panden van Beek en Berg&Dal dit lelijke oude niet monumentale gebouw staan.

De Kloeke Drutense Ondeugden van KDO zagen het wel zitten om hier een paleis te bouwen en gingen in overleg met de regering van Ubbergen.

Er werd een verdrag gesloten dat Druten binnen Ubbergen mocht bouwen maar een oplossing moest gezocht worden voor de 50/50 norm. Op dat moment kwamen er een aantal wijzen via de Oosterpoort binnen en zij bezegelden dit verdrag door het sociale deel voor hun rekening te nemen.

Terwijl de planvorming vorderde gebeurden er spookachtige dingen. Niet alleen Druten en Ubbergen maar alle koninkrijkjes hadden er last van. Banken vielen om, geld verdween, de onderdanen werden voorzichtig en bang, bleven op hun geld zitten en verhuisden niet meer.

Toen ontdekt werd dat spook Fincri hier achter zat werd daarna snel duidelijk dat Fincri allang steun had gekregen van spookje Econcri en dat dit laatste spook snel groeide.

Nieuwe plannen werden gesmeed om, terwijl deze spoken rondwaarden, toch de plannen te kunnen realiseren en, dames en heren, het lukte de prinsen van KDO en de wijzen van Oosterpoort om zonder concessies te doen aan het woongenot van de toekomstige bewoners het plan zo aan te passen dat het realiseerbaar bleef.

Veel energie en vertrouwen werd uitgestraald door KDO en Oosterpoort waardoor de spoken Fincri en Econcri erg schrokken en weg vluchten van dit project en daardoor kunnen wij vandaag hier staan voor de feestelijke officiële start bouw.

Moed, lef en doorzettingsvermogen zoals de prinsen van KDO en de wijzen van Oosterpoort hebben getoond is van groot belang voor alle koninkrijkjes in ons land want alleen op deze manier kunnen spoken zoals Fincri en Econcri die de financiële en de economische crisis veroorzaakten beetje bij beetje verjaagd worden.

KDO en aannemer veel succes met de bouw van dit mooie plan en de verkoop van de laatste vier appartementen zodat ik voor de toekomstige bewoners kan eindigen met….. en ze woonden nog lang, mooi en gelukkig in Residentie De Meerberg.

Ubbergen

Woensdag 16 maart 2011

Ria Barber

Wethouder.