2 maart 2011

Pontje in Persingen vernield

Onbekenden hebben, waarschijnlijk in het afgelopen weekend, de kabel doorgeknipt van het pontje in Persingen, dat dient om de oversteek te kunnen maken over het Meertje, vanaf de Dijkgraaf van Wijckweg naar het daar tegenover gelegen natuurgebied. De kabel bleek aan één kant geheel los te liggen, waardoor het pontje op drift was geraakt. Een medewerker van de gemeente ontdekte deze vernieling en heeft vanmiddag het pontje eerst zodanig vastgelegd, dat deze niet meer zelfstandig kan afdrijven. Door de gemeente Ubbergen wordt nu bekeken, hoe één en ander zo snel mogelijk gerepareerd kan worden. De reparatie is namelijk nogal ingrijpend, omdat de kabel opnieuw moet worden aangebracht. Ook in de omgeving van het pontje waren diverse vernielingen zichtbaar. Zo was een bankje bij de pickniktafel verdwenen en waren er grote brandvlekken in de tafel. Ook de verkeersborden in de bocht waren al “bewerkt’. zie de foto’s.

DSCF0868pontje