23 februari 2011

Leerlingen St. Maartenschool Ubbergen in actie

Leerlingen van de St. Maartenschool in Ubbergen (bij de St. Maartenskliniek) hebben woensdag gedemonstreerd tegen bezuinigingen op het speciaal onderwijs. Als speciale gast was Jochem van Gelder in een overvolle klas aanwezig om de kinderen toe te spreken en te laten zien, hoe het is als de klassen te vol worden. Op zijn eigen speciale wijze wist hij de kinderen te enthousiasmeren, waarna hij ze allemaal nog van een, graag gewilde, handtekening voorzag. Daarna gingen alle leerlingen, vergezeld van hun ouders en leerkrachten, over het terrein van de school en de St. Maartenskliniek voor een protestmars,waarmee ze wilden protesteren tegen het feit dat de zorg en aandacht voor leerlingen met een beperking op de tocht staat. Op het schoolplein werden tientallen ballonnen opgelaten, met daaraan kaartjes die oproepen een petitie te tekenen. Jochem van Gelder zong tijdens de protestactie in de klas, samen met de kinderen het actielied dat de initiatiefnemers , de leerlingen Fatma Keten en Dennis Hendriks,  hebben geschreven. zie de foto’s.

DSCF7829Maartenschool_copy