21 februari 2011

Kalfje na geboorte te water en gered.

Door snel ingrijpen van slager Boy Stappershoef heeft deze maandagmiddag het leven van een Lakenvelderkalfje kunnen redden, dat bij de bevalling te water was geraakt. Moeder Lakenvelder was op eigen houtje met de bevalling begonnen en op één of andere manier is daarbij het kalfje te water geraakt. Een buurtbewoner had de beide koeien op vreemde wijze horen loeien en waarschuwde daarom Boy, die de koeien voor de begrazing van zijn wei bij zijn huis heeft lopen. Ondanks de koude temperatuur ging Boy te water en zorgde er voor dat het kalfje weer op het droge kwam, waar hij het kalf onmiddellijk met handdoeken heeft drooggewreven. Volgens Boy zelf, was dit ook de eerste keer in zijn leven, dat hij in februari “gezwommen” heeft. Na het droogwrijven werd het kalfje in de stal gelegd, maar dat bleek niet de goede methode te zijn, omdat moeder er niet achterna kwam. Daarom werd het kalfje weer teruggelegd op de plaats, waar moeder het kalf voor het laatst geroken had en dat werkte goed. Het kalf werd daarna door de moeder herkend en schoongelikt. Overigens moet de andere koe binnenkort ook nog bevallen. zie de foto’s.

 

DSCF7473kalfje_copy