15 februari 2011

Het blijft stoeien over de Springplank

De onlangs geplaatste nieuwe wandelbrug over de Nieuwe Rijksweg in Ubbergen, de Springplank, blijft de gemoederen bezig houden. De verankering van een van de vier voeten van de brug  is niet in orde. Dat stelt de gemeente Ubbergen, die daar­om gisteren niet akkoord is gegaan met oplevering van de  Springplank door de aannemer. Een door de gemeente Ubbergen ingehuurde deskundige vond, volgens een woordvoerster van de gemeente het probleem  zwaarwegend genoeg om het overdragen van de brug aan de gemeente uit te stellen. Het gaat hierbij om de bevestiging van de brug aan de betonnen fundering. Die bestaat uit rechtopstaande sta­len staven die in het beton zijn ge­goten en waarop de voeten zijn vastgemaakt met moeren. Aan de kant van Beek zitten bij een steun die staven ‘een beetje scheef’, al­dus de woordvoerster.  zie de foto’s van de plaatsing

DSCF2630springplank_copy