2 februari 2011

Bijeenkomst (Samen) werken binnen de MUG gemeenten

Om terug te blikken op een jaar samenwerking tussen werkgevers en MUG-gemeenten werd er woensdagmiddag een bijeenkomst georganiseerd  op Sportpark De Kempkes, Rietlanden 3 in Ooij. De ondertekenaars van de overeenkomst, ongeveer een jaar geleden in Groesbeek, waren hiervoor uitgenodigd, maar ook andere werkgevers waren van harte welkom. De opkomst was lager dan bij de eerste bijeenkomst en een twintigtal ondernemers hadden aan de uitnodiging gehoor gegeven. Verder waren de drie verantwoordelijke wethouders uit de drie gemeenten aanwezig  en de daarvoor verantwoordelijke vertegenwoordigers van de gemeenten en het UWV. Het resultaat van het afgelopen jaar was o.a. dat er bij werkgevers in de MUG gemeenten 14 vacatures zijn ingevuld en er zijn 18 werkervaringsplaatsen ingevuld. Een aantal ondernemers, waaronder Jos van hees uit Millingen aan de Rijn en Ivo Hermsen uit Leuth , die beiden, in dit verband, mensen hebben kunnen aanstellen, vertelden hun ervaringen m.b.t. de inmiddels bij hun werkzame deelnemers.  zie de foto’s.

 

DSCF4213samenwerken_copy

 

 

Op 28 januari 2010 is de overeenkomst “(Samen)Werken binnen de MUG 2010-2012” met dertig werkgevers uit de MUG-gemeenten ondertekend. Uitgangspunt hierbij was dat door de werkgevers in deze periode 30 vacatures en 40 werkervaringsplaatsen beschikbaar gesteld worden.
We zijn nu een jaar verder en de vraag dringt zich op wat de resultaten zijn.

De MUG scharnierfunctionarissen van de drie gemeenten benaderen werkgevers actief in hun zoektocht naar arbeids/werkervaringsplaatsen.
Ook kunnen werkgevers hun vacatures melden op de website van de MUG-gemeenten en wel bij ‘digitaal loket/vacature melden’.

 

Bijeenkomst
Om terug te blikken op een jaar samenwerking wordt er een bijeenkomst georganiseerd op 2 februari 2011 om 16.00 uur op Sportpark De Kempkes, Rietlanden 3 in Ooij.
De ondertekenaars van de overeenkomst zijn hiervoor uitgenodigd, maar ook andere werkgevers zijn van harte welkom.

Tijdens de bijeenkomst worden ervaringen uitgewisseld van werkgevers over geslaagde plaatsingen, maar ook over zaken die niet naar tevredenheid verlopen zijn. De intentie is te leren van elkaars ervaringen. Ook zal door UWV Werkbedrijf een presentatie worden verzorgd over de regionale arbeidsmarkt.

Alle  “MUG-werkgevers” zijn op woensdag 2 februari van harte welkom in Ooij.