2 februari 2011

Bestuurder ramt twee geparkeerde auto’s in Groesbeek

Een Poolse bestuurder heeft woensdagavond op de Nieuweweg te Groesbeek twee dure personenauto’s geramd met de door hem bestuurde auto. Komende vanuit de richting Nijmegen botste deze bestuurder tegen een Audi en een Porsche, welke rechts van de rijbaan voor de woning van de eigenaar geparkeerd stonden. Ook de brandweer van Groesbeek werd gewaarschuwd om ter plaatse te assisteren. Van de bestuurder is een blaastest afgenomen. Hij bleek teveel gedronken te hebben. zie de foto’s.

DSCF4472aanr_Groesbeek_copy

 

Bron: De Gelderlander 040211

GROESBEEK – Een 35-jarige autobe­stuurder die te veel gedronken had, is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij woensdagavond twee ge­parkeerde auto’s had geramd op de Nieuweweg in Groesbeek. Even na 22.00 uur botste de man, woon­achtig in Groesbeek, tegen een Au­di en Porsche die aan de kant van de weg geparkeerd stonden.
De gealarmeerde politie dacht aan­vankelijk dat de bestuurder ge­wond was geraakt, maar kwamen er snel achter dat hij veel te veel ge­dronken had. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 455 micro­gram naar voren, waar slechts 88 is toegestaan. Ondanks zijn leeftijd behoorde de chauffeur namelijk tot de categorie van beginnende bestuurders waarvoor veel strenge­re alcoholregels gelden. Die mogen eigenlijk niets drinken als ze nog moeten rijden. Ook als de man lan­ger zijn rijbewijs had gehad, was hij zwaar in overtreding. Voor er­varen bestuurders ligt de grens bij 220 microgram. Het ongeluk trok woensdag veel belangstellenden. De omstanders op straat konden de man aanwij­zen die het ongeval had veroor­zaakt. De politie heeft proces-ver­baal opgemaakt. De officier van justitie beslist hoe zwaar de 35-jari­ge wordt gestraft en wanneer hij zijn rijbewijs terugkrijgt.