1 februari 2011

Brandweeroefening in Morgenbad te Leuth

De vrijwillige brandweerkorpens van het MUG, (Millingen, Ubbergen en Groesbeek) hebben dinsdagavond een gezamenlijke oefening gehouden in en rond het leegstaande Morgenbad in Leuth. Het scenario luidde, dat het Morgenbad (bijna) klaar was om weer in gebruik te worden genomen en dat er nog een aantal laatste aanpassingen gedaan moesten worden. Daarom was besloten om ook in de avonduren door te werken. De tanks voor Chloor en zwavelzuur zouden later gevuld worden maar als voorloper daarop waren er alvast een paar losse vaten geleverd en daar ging het fout. Eén van de personeelsleden besloot  deze vaten in een kleine ruimte op te stapelen, waarbij er een vat viel , die vervolgens de andere vaten mee nam en scheurden. Een giftige damp vulde het zwembad en diverse personeelleden raken in het bad, op diverse plekken, buiten bewustzijn. Daarna kwam de brandweer en zij moesten zeker 6 personen uit het gebouw redden. Buiten moesten ze extra alert zijn i.v.m. de ijzel. zie de foto’s.
DSCF3904brandweer_Morgenbad_copy