30 januari 2011

Concert Edelweisz en de Stefaantjes in Kerstendal.

Op zondagochtend 30 januari 2011 gaf Muziekgezelschap Edelweisz uit Berg en Dal samen met Jeugddrumfanfare De Stefaantjes uit Nijmegen en Dance Fun uit Heumen een Kinderconcert in gemeenschapshuis Kerstendal te Berg en Dal. Dit concert was speciaal voor kinderen, dus ze hoefden niet het hele concert stil te zitten en hun mond te houden. De ochtend werd gevuld met een gevarieerd programma. Edelweisz, onder leiding van Theo Jetten, bracht vrolijke, herkenbare kindermuziek. Muziekgezelschap Edelweisz liet o.a  muziek van De Efteling en een medley van bekende televisietunes horen. Het concert was niet alleen vóór kinderen, maar ook (gedeeltelijk) dóór kinderen. De leerlingen en het jeugdorkest van Edelweisz droegen ook hun steentje bij aan deze muzikale gezellige ochtend.  Verder werd er medewerking verleend door de Stefaantjes, een orkest uit Nijmegen dat geheel uit  kinderen bestaat. Zij vulden een deel van het programma op. De Jeugddrumfanfare De Stefaantjes stond onder leiding van Chris Kleinpenning. Ook de kinderen van Dance Fun uit Heumen lieten zien wat zij konden met hun uitvoering van de musical Tarzan. Voor het aanwezige publiek, waaronder veel kinderen, werd het een geweldig concert, waarvan de formule het waard is om herhaald te worden zie de foto’s

 

DSCF3225kinderconcert_copy

 

 

Lekker meedoen
De kinderen in het publiek werden uitgenodigd om actief deel te nemen aan het programma. Speciaal hiervoor was iedereen gevraagd om ritme-instrumenten uit de speelgoedkist van thuis mee te nemen. Degene die dat niet had, mocht ook een pot, pan, deksel en pollepel uit het keukenkastje meenemen. Het maakte niet uit wat het was, als het maar ritmische geluiden kon maken.