27 januari 2011

Bever bouwt burcht in de dijk

Een bever is tijdens de afgelopen hoogwaterperiode actief geweest met het bouwen van een nieuwe burcht in de dijk (Duffeltdijk) te Kekerdom. De bever had al diverse takken naar de toekomstige burcht gebracht en al een opening in de dijk gemaakt. De burcht werd tijdens de hoogwaterperiode ontdekt door Sjors Buchner, medewerker bij de muskusrattenbestrijding, die tijdens zijn ronde door de Millingerward en Kekerdomseward 14 bevers telde. zie de foto’s
DSCF2045beverburcht

Fotograaf Ton Rutten uit Leuth meldde, dat hij op 16 januari twee bevers had gefotografeerd, welke uit de bewuste burcht kwamen. Kennelijk hadden zij deze burcht gebouwd. Het water was toen nog hoog en zij zwommen rond bij de dijk en de daar aanwezige burcht.
DSC04456.TR
DSC04460.TR