25 januari 2011

Bouwactiviteiten Ooijse Graaf in Ooij

De huizen in de nieuwbouwwijk Ooijse Graaf in Ooij krijgen steeds meer gestalte. De pannen liggen er op of men is nog bezig met de pannen. De bouw gaat gestaag door. Het is nog niet duidelijk of alle woningen in het nieuwe plan ook  gerealiseerd gaan worden. Daarover is men nog in gesprek. zie de foto’s
DSCF1574Ooijse_Graaf_copy

Uit de Gelderlander van 280111

Nieuwe wijk Ooij mogelijk kleiner

OOIJ – Het tempo waarin het grote nieuwbouwproject Ooijse Graaf in Ooij wordt gerealiseerd is enigszins getemperd vanwege de economische crisis en de situatie op de woningmarkt.

Het project behelst de bouw van 165 laagbouwwoningen en appartementen, op een totaalaantal van 1.000 huizen in Ooij. De kans bestaat echter dat het er minder worden.

Ontwikkelaar van het project op de voormalige voetbalvelden van SVO is woningcorporatie Oosterpoort. Die is momenteel in gesprek met de gemeente Ubbergen over de voortgang van de bouw. “We zijn nog in overleg maar we gaan daar op korte termijn gewoon uitkomen”, stelt projectmanager Remco Overmars van Oosterpoort. “Ik denk dat binnen nu en twee maanden een en ander zal worden afgerond.”

Het zal binnen afzienbare tijd duidelijk worden hoe het verder moet met het project. De eerste 45 huizen zijn al in aanbouw. De 24 eengezinswoningen, alle reeds verkocht, zijn waarschijnlijk voor de bouwvak klaar, de 21 huurappartementen in de tweede helft van dit jaar.