12 januari 2011

Het wassende water

Het water in de Waal en in de uiterwaarden wast nog steeds. Vandaag of morgen wordt het hoogste pijl bereikt en er is sprake van, dat er zondag nog wat extra’s bij komt. Radio 1 verzorgde deze week een aantal uitzendingen vanaf het “eiland de Vlietberg”  in Ooij, waar nu een aantal mensen wonen, die per boot vanaf de Vlietberg naar het “vaste land” moeten, ofschoon ze ook nog een tijdje over de dam bij de familie Buchner kunnen lopen. Een van de bewoners van de Vlietberg heeft een Blog (De nieuwe S) waarin hij ook zijn bevindingen als “eilandbewoner” omschrijft. zie hier Ook heeft hij daarop een aantal leuke foto’s gezet, welke hij met Lightroom bewerkt. Overigens gaf hoogleraar Siebe Schaap diezelfde morgen op Radio 1 aan, dat de Ooijpolder als noodoverloop gebied aangewezen zou moeten worden. Het is te hopen dat die ellende niet weer begint. Voor verdere hoogwaterfoto’s, klik hier.

DSC_6522wassende_water_copy