11 januari 2011

Auto’s botsen op spiegelgladde Holleweg

6 personenauto’s zijn dinsdagmorgen rond 10.00 uur min of meer  zwaar beschadigd toen ze vanaf de van Randwijckweg in Berg en Dal naar beneden reden via de Nieuwe Holleweg in de richting Beek. Bij de eerste verkeersdrempel ging het mis op deze door ijzel spekgladde klinkerweg. Nadat de eerste auto nagenoeg ongeschonden ter hoogte van de v.d. Veurweg tot stilstand was gekomen, kwam de tweede, die, voorbij de van de Veurweg tegen de wal aan botste en op zijn kant kwam te liggen. De derde, vierde en vijfde wagen botste vervolgens weer op de eerste, die daarbij total loss raakte, De zesde auto raakte nog wel de kanten van de weg, maar kon nog net op tijd voor de andere auto’s tot stilstand komen. De gealarmeerde brandweer hoefde alleen nog maar voor de eerste opvang, het strooien van de spiegelgladde weg en de afzetting van de weg te zorgen. De politie kwam niet ter plaatse met als gevolg, dat het takelen van de auto’s nogal moeizaam verliep. Elke bestuurder moest op eigen houtje regelen dat er een takelauto kwam, hetgeen tot gevolg had, dat de laatste auto (eigenlijk de eerste) pas na 12.00 uur opgehaald werd. zie de foto’s

DSC_6155aanrijding_copy