8 januari 2011

Kerstboomverbranding Ooij

Zaterdagmiddag vond de traditionele kerstboomverbranding plaats op het terrein van “Jong Nederland” aan de Kerkdijk in Ooij.  Voor elke ingeleverde boom kreeg men een lot en vooraf aan deze verbranding vond de trekking van de loterij plaats door wethouder Ria Barber van de gemeente Ubbergen, waarvan de prijzen beschikbaar gesteld waren door het Huis aan Huisblad De Rozet. Door de mensen van de vrijwillige brandweer van Ubbergen werd vervolgens omstreeks 17.00 uur de brand in de bomen gestoken, waarna het vreugdevuur in alle hevigheid oplaaide. Als een klein wonder bleken de kerstbomen, welke in de kerk van Ooij hadden gestaan in eerste instantie niet te willen branden, maar nadat het vuur heet genoeg was, begonnen ook deze bomen te branden. Het bleek dat deze bomen geimpregneerd waren met een brandvertragend middel en dat bleek haar werk goed te doen. Kerstboomverbrandingen vonden op hetzelfde ogenblik ook plaats in de andere kerkdorpen van de gemeente Ubbergen, Beek, Leuth en Kekerdom. In Millingen aan de Rijn waren de kerstbomen al om 12.00 uur aangestoken en dat leverde daar veel overlast op voor de Nieuwjaarsduik van de honden in de Rijn. zie de foto’s van Ooij.

DSC_5383kerstboomverbranding_copy