3 januari 2011

Erepenning voor Loet van Sluis

Louis (Loet) van Sluis (81) uit Beek heeft maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ubbergen in het dorpshuis De Sprong te Ooij, de erepenning van de gemeente Ubbergen in brons gekregen uit handen van burgemeester Paul Wilbers. Loet van Sluis kreeg deze onderscheiding met bijbehorende oorkonde vanwege zijn belangeloze, arbeidsintensieve en zeer enthousiaste inzet voor de Ubbergse samenleving, gedurende vele jaren bij o.a. diverse toeristische activiteiten in de gemeente, de VVV Ubbergen, waarvan hij lange tijd voorzitter is geweest, de Stichting Platformtoerisme Ubbergen (SPTU), waar hij als voorzitter initiatiefnemer was van vele fiets- en wandelroutes. Hierdoor is de gemeente Ubbergen, toeristisch gezien, nog aantrekkelijker geworden. Maar ook was hij mede oprichter van Carnavalsvereniging De Cavalieren en maakte hij jaarlijks de carnavalskrant van de Cavalieren. De Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ubbergen werd goed bezocht door zowel verenigingen als particulieren, waaronder de “nieuwe inwoners” van de gemeente Ubbergen. In zijn toespraak, die weer van een hoor vermakelijkheidsgehalte was, memoreerde burgemeester Paul Wilbers nog, dat het inwoner aantal van de gemeente het afgelopen jaar omhoog gegaan was met 6 vrouwen en 30 mannen. zie de foto’s.

DSC_4937loet

 

Samenvatting van de Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Paul Wilbers.

Nieuwjaarstoespraak 2011

Maandagavond 3 januari organiseerde de gemeente een nieuwjaarsreceptie in dorpshuis De Sprong in Ooij. Burgemeester Paul Wilbers hield de nieuw­­jaarstoespraak. Daarin benadrukte hij de zware taak van het raadslid zijn. „Vroeger waren de mensen trots dat zij een raadslid in hun midden hadden,” zei hij, „Die trots is nu ver te zoeken. Men kijkt niet meer op tegen het vak. We leven in een tijdsgewricht waarin je vooral voor jezelf moet opkomen, niet voor een ander. Raadslid zijn, wethouder zijn, gaat volstrekt tegen de tijdgeest in. Je moet gaan voor het algemeen be­lang. Dus niet alleen voor de milieu­belangen van de Groene Khmer, de economische belangen van de aannemers, de financiële belangen van de verenigingen.”

Wilbers gaf  een compliment aan de gemeentebestuur­ders vanwege het feit dat zij de afgelopen jaren de hand op de knip hebben kunnen houden, waardoor Ubbergen voor het eerst sinds lang weer financieel ge­zond is. „ Het is voor een raadslid niet eenvoudig om elk verjaardags­feestje te moeten uitleggen dat er voor veel dingen geen geld is. Maar dat betekent niet dat er de laatste jaren niets is gebeurd. Kijk maar in Ooij, Leuth, Beek of Berg en Dal. Daar wordt gebouwd ondanks de crisis. We beginnen dit jaar in Kekerdom aan een tweede kulturhus, terwijl ik gemeenten ken waar er één al welkom zou zijn.”

Verder vroeg hij wat aandacht voor de toekomst van de kermissen. Somber is hij over de toekomst van de kermissen „Er is weinig be­langstelling voor de attracties…,” en „Onze dorpen zijn te klein om spectaculaire kermisattracties te krijgen. Ik denk dat er over een paar jaar geen attracties meer zijn. Op een draai­molen voor de allerkleinsten na.”