19 december 2010

Kerstconcert KNA in Kulturhus

Zondag gaf Harmonie K.N.A uit Beek weer haar jaarlijkse kerstconcert in het Kulturhus te Beek. Onder barre winterse omstandigheden hadden toch nog vele bezoekers de weg naar het concert gevonden. Er was een gastoptreden van het koor Encore uit Ooij en tijdens deze morgen werden vier leden van de Harmonie gehuldigd voor hun trouwe lidmaatschap. Speciaal voor deze gelegenheid was dhr. Giezen van de KNFM afdeling Gelderland en Flevoland naar Beek gekomen. Voorzitter Bart van den Bosch kreeg door hem de onderscheiding opgespeld voor 12 1/2 jaar lidmaatschap en dat zelfde gebeurde ook bij Willem Jansen, die eveneens 12 1/2 jaar lid was. Piet Derks kreeg de onderscheiding voor 50 jaar lidmaatschap. Daarbij kreeg hij een grote foto op linnen, omdat hij tevens te kennen had gegeven, met het muziek maken te stoppen. Theo Maas spande de kroon en was op het tijdstip van uitreiking al 71 jaar lid. Eigenlijk had hij zijn onderscheiding vorig jaar, bij het 70 jarig lidmaatschap al moeten hebben, maar de weersomstandigheden waren toen zodanig, dat er geen bestuurslid kon komen. Daarom kreeg hij deze dag die onderscheiding alsnog. Het concert werd aangevangen met het Jeugdorkest van KNA, gevolgd door een optreden van de Harmonie zelf en Encore. Een mooie en luisterrijke combinatie, welke zeker voor herhaling vatbaar is. zie de foto’s
DSC_1803KNA_jubilarissen