18 december 2010

Vogelhuisjesmarkt in de Lindehof te Beek

Dit voorjaar kregen de bewoners van fase 2 van het sloop-/nieuwbouwproject “De Lindehof” in Beek hun nieuwe woning opgeleverd. Zowel de terugkerende als de nieuwe bewoners in de wijk gingen meteen aan de slag om hun woning in te richten. Inmiddels hebben alle bewoners hun huis ingericht en velen zelfs ook al hun tuin. Kortom, alle bewoners zitten op hun plek.  Echter, een aantal oude “bewoners” moet z’n plekje nog vinden, zoals de vogels en de vleermuizen. Daarom leek het Oosterpoort een leuk idee om ook deze bewoners weer een plekje in de wijk te bieden. Onder het Motto “de bewoners zijn terug en nu de beestjes nog” organiseerde Oosterpoort op zaterdagmorgen 18 december  een “vogelhuisjesmarkt”.  Bij het plantsoen in de Sleedoornstraat, stond een marktkraam met allerlei huisjes (voor mussen, mezen, winterkoninkjes, gierzwaluwen, vleermuizen en lieveheersbeestjes) waaruit de bewoners er één konden kiezen. Ook was een klussendienst aanwezig om de bewoners, desgewenst, bij het ophangen van de huisjes te helpen. Onder het genot van een kop koffie, thee en erwtensoep, heeft een behoorlijk aantal bewoners hun vogelhuisje uitgezocht en van de gelegenheid gebruik gemaakt om even met elkaar bij te praten. zie de foto’sDSC_1064vogelhuisjesmarkt


 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.