13 december 2010

Scheidsrechtercursus bij BVC B1 in Beek

Maandag 13 december 2010 hebben bij BVC’12 in Beek 9 spelers van 14 en 15 jaar de scheidsrechterscursus voor pupillen afgerond. Deze cursus is gegeven door Victor van Helvoort, scheidsrechter-opleider van de KNVB.

Doelstelling voor BVC om deze cursus te organiseren is tweeledig:

1.      Pupillenwedstrijden laten fluiten door de oudere jeugdspelers, waardoor trainer en leiders meer toekomen aan het coachen en begeleiden van de spelers.

2.      Oudere jeugdspelers ervaren zelf om leiding te geven aan wedstrijden, waardoor er meer begrip ontstaat voor scheidsrechters.

De cursus heeft bestaan uit een  theorieavond en een avond waarin vooral wedstrijden worden gefloten. Dit laatste gebeurde deze maandag onder winterse omstandigheden. Ter afsluiting heeft er een theorie-examen plaatsgevonden. Voornemen binnen BVC is dat in de toekomst de gewoonte ontstaat, dat pupillenwedstrijden zoveel mogelijk gefloten gaan worden door oudere jeugdspelers.  Ton Verbeet, Jeugdcoördinator BVC C+B zie de foto’s

DSC_8954BVC

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.